Prezentare generală:
Feniculul face parte din familia umbreliferelor. Este nativ în Asia unde crește spontan și fiind aclimatizat se cultivă azi și în zonele temperate. Seamănă cu mărarul, anasonul și chimenul. Utilizarea uleiului esențial de fenicul dar și a extractelor sau a plantei sub formă de condiment se face din timpuri străvechi. Feniculul este folosit în bucătării tradiționale din Iran, China, Sri Lanka sau India.
Uleiul esențial de fenicul este apreciat ca activ cosmetic în compozițiile anticelulitice și remodelante. Este antispasmodic, emenagog și digestiv. Se folosește și pentru aromatizarea pastelor de dinți.
Ingrediente (INCI):
-foeniculum vulgare dulce seed oil
Proprietățile uleiului de fenicul:
-drenant
-tonic general
-antispasmodic
-emenagog, estrogenic
-stimulent al apetitului, digestiv
Recomandări, aplicații:
-celulită, retenții de apă
-edeme, pungi sub ochi
-tuse spastică, congestie pulmonară
-indigestie, digestie lentă, colici abdominale
-gingivită, halenă
-adjuvant extern în menopauză, amenoree
Cum se folosește uleiul de fenicul:
-dozaj uzual recomandat în compoziții cosmetice 0,5-2%
-2-5% diluat în ulei vegetal pentru masaje drenante
-diluat în ulei vegetal, aplicat prin masaj pe abdomen în caz de amenoree, tulburări menstruale
-ca ingredient în creme și balsamuri anticelulitice, preparate pentru remodelare corporală, slăbire
-în compoziții pentru eliminarea retenției de apă, serumuri, creme pentru zona ochilor
-diluat 1/4 cu ulei vegetal, aplicat pe gingii prin masaj în caz de inflamații sau halenă
-ca aromă pentru pastă de dinți
Recenzii
Nu există recenzii până acum.