Prezentare generală:
Consumate crude sau prajite, intregi sau macinate, in amestecuri de salate, cu cereale si cu lapte sau cu sucuri naturale, aceste seminte sunt o sursa excelenta de fibre, sunt bogate in proteine, bogate in acizi grasi esentiali Omega-3 şi Omega-6, antioxidanti, aminoacizi, vitamine si minerale.
Au proprietăți ce previn imbatranirea precoce, inhiba apetitul, iar o lingura de seminte asigura energia unei persoane pe durata intregii zile.
Consumate zilnic, sunt utile diabeticilor, avand un indice glicemic scăzut, dar şi atletilor, pentru rezistenta si hidratare.
Ingrediente:
-seminte de chia.
Niciunul din ingrediente nu provine din culturi modificate genetic.
Proprietăți:
-Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega3 si 6 - consumul de chia joaca un rol important in functionarea creierului, dezvoltarea normala a organismului si in reducerea riscului aparitiei bolilor de inima si cardiovasculare.
-Chia sunt pline de antioxidanti - quercetina, kaempferol, acid cafeic si acid clorogenic, care impiedica deteriorarea celulelor
-Calciu - esential pentru sanatatea oaselor, pentru muschi și nervi.
-Mangan - elementul care joaca un important rol anti-imbatranire, este implicat in activarea enzimelor și a vitaminelor, in sinteza de colesterol, proteine, carbohidrati si normalizarea productiei de hormoni.
-Fosfor - compusul structural al dintilor, oaselor si al celulelor, cel care sprijina sistemul imunitar
-Seleniu - un alt antioxidant natural in continut ridicat care, actionand impreuna cu vitamina E, protejeaza impotriva daunelor provocate de radicalii liberi
-Fier - chia au un continut bogat in fier, compus esential pentru formarea hemoglobinei
-Magneziu - semintele de chia sunt bogate in magneziu, element care joaca un rol important in dezvoltarea musculaturii, in functionarea sistemului nervos, de asemenea regleaza echilibrul de apa si sare.