Prezentare generala:
Meiul etiopian (Eragrostis tef), numit și teff sau lovegras, este o plantă specifică zonelor muntoase din Etiopia și Eritreea.
Este considerată una dintre primele cereale cultivate, apreciata pentru semintele sale hranitoare de culori variate, de la alb si rosu pana la maro inchis.
Acestea au un gust placut de nuca si sunt considerate de atletii etiopieni de renume mondial ca vitale pentru mentinerea performantelor lor.
Datorita dimensiunilor reduse, apropiate de cele de mac, semintele de teff nu pot fi decorticate, fiind consumate intotdeauna sub forma integrala.
Sunt fara gluten, au un continut ridicat de fibre, proteine și minerale (mangan, magneziu, fosfor, fier, cupru si calciu), putand fi folosite in general similar celor de mei si quinoa.
Traditional sunt folosite sub formă de făină ca terci sau pentru prepararea unei lipii specifice Etiopiei.
Probabil cel mai important aspect nutriţional al teff-ului este că are în compoziţie amidon rezistent, un tip aparte de fibre dietetice care au atras atenţia cercetătorilor datorită infuenței pe care o au asupra nivelului de zahăr din sânge şi a sănătăţii intestinului subţire.
Între 20 şi 40% din carbohidraţii din teff îl reprezintă amidonul rezistent.
Beneficii:
-reducerea simptomelor asociate sindromului premenstrual
-reglarea greutăţii corporale
-întărirea oaselor şi a sistemului imunitar
-optimizarea digestiei şi a circulaţiei sângelui
-reglarea nivelului de zahăr din sânge
-menţinerea sănătăţii inimii
Ingrediente:
mei etiopian maro*
*certificat ecologic
Mod de utilizare:
Se spala bine si se fierbe la foc mic (1 parte mei la 3 parti apa) 15-20 de minute.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.