Prezentare generala:
Uleiul de floarea soarelui presat la rece pentru salate este un ulei presat la rece special.
Aceasta este o varianta moderna, cu continut foarte mare de ulei pur, cu un gust si o aroma suave.
Este delicat si deosebit de fin. Uleiul de floarea soarelui pentru salate fine este cel mai nou produs din ultima gama de uleiuri presate la rece Cardinal, creat special pentru a fi utilizat in salate.
Are un miros delicat si un gust foarte placut.
Acest ulei este extras prin presare la rece folosind o tehnologie noua care depaseste cu mult vechile prese cu melc.
Conform fisei de analiza a raportului de acizi grasi, uleiul de floarea soarelui Cardinal pentru salate fine se poate compara cu uleiul extra virgin de masline.
Caracteristici:
Uleiul de floarea soarelui Cardinal pentru salate fine are o culoare galben-aurie stralucitoare.
Are vascozitate aparte, miros subtil de floarea soarelui si gust foarte placut.
Valori nutritive:
Uleiul de floarea soarelui este o sursa bogata de vitamina E.
Aceasta vitamina depaseste cantitativ chiar si valoarea ei din uleiul de masline si germeni de grau.
Pe langa vitamina E, contine vitaminele A si D, acizi grasi polinesaturati.
Acizii nesaturati sunt importanti pentru sanatatea cardiovasculara.
Contine si lecitina, care ajuta la tonifierea sistemului nervos.
Beneficii:
Uleiul de floarea soarelui presat la rece, in comparatie cu cel rafinat, vine cu o serie de beneficii pentru sanatatea noastra.
Are proprietati antioxidante, tonice, energizante, nutritive, regenerante, antiinfectioase si detoxifiante.
Uleiul de floarea soarelui previne imbatranirea celulara si stimuleaza sistemul imunitar.
El sprijina sanatatea osoasa, mentine elasticitatea pielii, previne ateroscleroza si hipertensiunea arteriala.
Ajuta la vindecarea arsurilor si in ameliorarea iritatiilor gastrice.
Cosmetica:
Pentru unghii moi, cu tendinte de exfoliere, se poate face o cura de o saptamana prin care se vor tine in ulei de floarea soarelui usor incalzit.
Unghiile vor deveni mai hidratate, mai puternice si mai sanatoase.
Mod de administrare:
Pentru ca este un produs delicat, cu o structura fina, il recomandam a fi folosit in special, la prepararea salatelor de orice fel.
De asemenea, puteti asezona supele creme, legumele usor gatite termic sau adaugat in faza finala la prepararea oricarui tip de mancare.
Conditii de pastrare:
A se pastra la temperatura de 15-23° C, in locuri uscate si intunecoase, ferit de razele soarelui.
Dupa fiecare utilizare strangeti bine capacul pentru a evita oxidarea uleiului.